Raci cu Orez si Legume – sunt o combinatie delicioasa si nutritiva, perfecta pentru iubitorii de fructe de mare. Acest preparat imbina prospetimea racilor cu savoarea orezului si a legumelor proaspete, oferind un echilibru perfect de arome si texturi. Ideal pentru o cina sofisticata sau un pranz special, racii cu orez si legume sunt usor […]
Supa de peste cu paine prajita cu maioneza cu usturoi
PrinteazaSupa de peste cu paine prajita cu maioneza cu usturoi din: peste, capete de peste, paine, ceapa, usturoi, patrunjel, foi de dafin, cimbru, coaja de lamaie, sare, piper, galbenusuri, usturoi, masline, sare si piper.
Ingrediente:
- 500 g peste marunt
- 1-2 capete de peste
- 12 felii de paine
- 2 cepe
- 4 catei de usturoi
- patrunjel
- 2 foi de dafin
- cimbru
- coaja de lamaie
- sare
- piper
pentru maioneza cu usturoi:
- 4 galbenusuri
- 4 catei de usturoi
- 10 ml masline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se pun într-o oală ceapa şi usturoiul tocate, foile de dafin, cimbrul şi coaja de lămâie (după gust). Când sunt aproape fierte, se adaugă capetele de peşte, spălate bine în apă rece, şi peştele mărunt, spălat şi curăţat.
Se toarnă 2,5 1 de apă, se sărează şi se piperează. Când supa este gata, se pune deasupra pătrunjelul tocat mărunt. Separat, se prepară maioneza astfel: într-un castron se pun gălbenuşurile, usturoiul presat, sarea şi piperul; se toarnă uleiul puţin câte puţin şi se amestecă aşa ca la maioneză.
Când este gata, se adaugă 3 linguri din supa gătită şi se amestecă bine. Supa se serveşte caldă, împreună cu pâinea prăjită şi maioneza cu usturoi.
Supa de peste cu paine prajita cu maioneza cu usturoi
Pofta buna!
SUpa de peste si paine prajita, pur si simplu delicios