Supa de peste cu rosii, oua si lamaie
PrinteazaSupa de peste cu rosii, oua si lamaie din: peşte slab (şalău, ştiucă, biban), ceapa, oua, zeama de lamaie, rosii, ulei, sare, piper, foaie de dafin, piper boabe, orez, pătrunjel.
- 1/2 kg peşte slab (şalău, ştiucă, biban)
- 1 ceapă
- 2 ouă
- zeama de la 2 lămâi
- 2 roşii
- 50 ml ulei
- sare
- piper
- 1 foaie de dafin
- 1/2 linguriţă piper boabe
- 50 g orez
- 1 legătură pătrunjel
Mod de preparare:
Tai capul peştelui, îl cureţi de solzi şi îl eviscerezi, apoi îl speli bine şi îl tai în ‘bucăţi potrivite. Cureţi, speli şi tai mărunt cepa. Opăreşti roşiile, apoi le decojeşti şi le toci mărunt, în apa fierbinte şi uşor sărată pui ceapa, dafinul, roşiile şi piperul boabe.
După 10 minute, micşorezi flacăra, adaugi bucăţile de peşte şi laşi să mai fiarbă 15 minute, lei cu o lingură spuma care se formează. Cu o aletă scoţi peştele pe o farfurie, îndepărtezi foaia de dafin şi piperul, apoi pasezi supa.
O pui din nou la fiert împreună cu orezul spălat şi înmuiat în prealabil. Adaugi şi uleiul. După 10 minute stingi focul şi torni ouăle bătute bine şi amestecate cu zeama de lămâie, 2-3 linguri de supă rece, sare şi piper. Serveşti supa fierbinte, cu pătrunjel verde tocat mărunt şi cu smântână.
Supa de peste cu rosii, oua si lamaie
Pofta buna!