Supă de peşte cu spanac si smantana

Printeaza

Supă de peşte cu spanac si smantana din: file de peste, patrunjel, telina, ceapa, spanac, cartofi, ardei gras, smantana, lamaie, frunza de dafin, sare, piper, ulei de masline si patrunjel.

 

Ingrediente:

  • 600 g file de peste
  • doi morcovi
  • o radacina de patrunjel
  • o telina mica
  • doua cepe
  • 300 g spanac verde
  • doi cartofi
  • un ardei gras
  • 100 ml smantana
  • o lamaie
  • o frunza de dafin
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
  • patrunjel

 

Mod de preparare:

Morcovii, rădăcina de pătrunjel şi ţelina se curăţă de coajă, se spală şi se taie cubuleţe. Ceapa se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt.

Ardeiul gras se spală, se taie cubuleţe şi se pune lângă ceapă. într-o tigaie se încinge puţin ulei, se pun legumele tocate şi se călesc la foc mediu cinci minute.

toarnă într-o oală unde fierb doi litri de apă şi se fierb zece minute.

adaugă cartofii curăţaţi de coajă şi tăiaţi cubuleţe. fierb zece minute, se adaugă spanacul, frunza de dafin şi sucul de la jumătate de lămâie.

pune peştele tăiat bucăţele, se micşorează flacăra şi se fierbe încă zece minute.

ia oala de pe foc, se adaugă smântână, se verifică de gust, se condimentează dacă mai este nevoie şi se presară pătrunjel tocat.

Ca sa nu se taie supa, smantana se poate adauga in supa in momentul servirii.

 

Supă de peşte cu spanac si smantana

Supa_de_peste_cu_spanac_si_smantana

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.