Supa de peste – usor de preparat

Printeaza

Supa de peste din: peste, capete de peste, franzela, rosii, ceapa, usturoi, patrunjel, foid e dafin, cimbru, coaja de lamaie, sare, piper, usturoi, galbenusuri, ulei de masline.

 

Ingrediente:

Pentru supa:

  • 1,5 kg peste marunt
  • 1,5 kg peste mare bucati
  • 1-2 capete de peste
  • 18 felii de franzela
  • 2 rosii
  • 2 cepe
  • 4 catei de usturoi
  • 10 fire de patrunjel
  • 2 foi de dafin
  • o crenguta de cimbru
  • o bucata coaja de lamaie,
  • sare, piper

Pentru maioneza cu usturoi:

  • 4 galbenusuri
  • 4 catei de usturoi
  • 20 cl. de ulei de masline

 

Mod de preparare:

Puneti intr-o oala rosiile taiate bucati, ceapa si usturoiul tocate, patrunjelul, foile de dafin, cimbrul si coaja de lamaie.

Adaugati capetele de peste, spalate bine in apa rece si pestele marunt. Turnati deasupra 2,5 l de apa, sarati si piperati. Lasati-le sa fiarba 25 de minute, apoi treceti-le printr-o sita fina (cu zeama cu tot).

Puneti pestele si legumele pasate intr-o oala, adaugati bucatile de peste mare si lasati-le sa mai clocoteasca 12-15 minute, la foc potrivit.

Preparati maioneza: puneti intr-un bol galbenusurile, usturoiul presat, sarea si piperul; turnati uleiul putin cate putin, si amestecati ca la maioneza.

Cand este gata, incorporati 3 linguri cu supa de peste. Supa si pestele se servesc calde, iar separat – painea prajita unsa cu maioneza cu usturoi.

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Reteta zilei: Supa de peste cu legume

Supa de peste cu legume din: cod, apa, cartofi, morcovi, ceapa, telina, ulei de avocado, usturoi, dafin, patrunjel, suc de lamaie, sare, piper. Ingrediente: 3 fileuri de cod 9 căni de apă 3 cartofi tocati 2 morcovi felii subțiri 1/2 ceapa tocata marunt 2 tulpini de țelină feliata 2 linguri ulei de avocado 1 cățel […]

 

Supa de peste (crap) cu galuste

Supa de peste (crap) cu galuste din: peste, ulei, paprika, ceapa, ardei, rosie, ou, faina, sare, piper. Ingrediente: 1 kg peşte mărunt 1 1/2 kg crap fără căpăţână 2 linguri cu ulei 1 linguriţă cu paprîca 2 cepe mari 1 ardei gras 1 roşie 1 ou 2 linguri cu făină sare piper   Mod de […]

 

Supa de peste cu verdeata

Supa de peste cu verdeata din: peste, cartofi, morcovi, ceapa, patrunjel, praz, sare, piper. Ingrediente: 600 g cotlet de peşte 3 cartofi 2 morcovi 1 ceapă 1 rădăcină de pătrunjel 2 linguri de praz rondele sare piper măcinat piper boabe verdeaţă ulei   Mod de preparare: Toacă mărunt ceapa şi căleşte-o împreună cu prazul şi […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Chiar as manca o supa de peste si o sa incerc reteta voastra. Eu o sa folosesc pastrav.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.