Supa de peste din: peste, capete de peste, franzela, rosii, ceapa, usturoi, patrunjel, foid e dafin, cimbru, coaja de lamaie, sare, piper, usturoi, galbenusuri, ulei de masline.
Ingrediente:
Pentru supa:
1,5 kg peste marunt
1,5 kg peste mare bucati
1-2 capete de peste
18 felii de franzela
2 rosii
2 cepe
4 catei de usturoi
10 fire de patrunjel
2 foi de dafin
o crenguta de cimbru
o bucata coaja de lamaie,
sare, piper
Pentru maioneza cu usturoi:
4 galbenusuri
4 catei de usturoi
20 cl. de ulei de masline
Mod de preparare:
Puneti intr-o oala rosiile taiate bucati, ceapa si usturoiul tocate, patrunjelul, foile de dafin, cimbrul si coaja de lamaie.
Adaugati capetele de peste, spalate bine in apa rece si pestele marunt. Turnati deasupra 2,5 l de apa, sarati si piperati. Lasati-le sa fiarba 25 de minute, apoi treceti-le printr-o sita fina (cu zeama cu tot).
Puneti pestele si legumele pasate intr-o oala, adaugati bucatile de peste mare si lasati-le sa mai clocoteasca 12-15 minute, la foc potrivit.
Preparati maioneza: puneti intr-un bol galbenusurile, usturoiul presat, sarea si piperul; turnati uleiul putin cate putin, si amestecati ca la maioneza.
Cand este gata, incorporati 3 linguri cu supa de peste. Supa si pestele se servesc calde, iar separat – painea prajita unsa cu maioneza cu usturoi.
Supa de peste (crap) cu galuste din: peste, ulei, paprika, ceapa, ardei, rosie, ou, faina, sare, piper. Ingrediente: 1 kg peşte mărunt 1 1/2 kg crap fără căpăţână 2 linguri cu ulei 1 linguriţă cu paprîca 2 cepe mari 1 ardei gras 1 roşie 1 ou 2 linguri cu făină sare piper Mod de […]
Supa de peste cu verdeata din: peste, cartofi, morcovi, ceapa, patrunjel, praz, sare, piper. Ingrediente: 600 g cotlet de peşte 3 cartofi 2 morcovi 1 ceapă 1 rădăcină de pătrunjel 2 linguri de praz rondele sare piper măcinat piper boabe verdeaţă ulei Mod de preparare: Toacă mărunt ceapa şi căleşte-o împreună cu prazul şi […]
Chiar as manca o supa de peste si o sa incerc reteta voastra. Eu o sa folosesc pastrav.
Adaugă un comentariu
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.
Chiar as manca o supa de peste si o sa incerc reteta voastra. Eu o sa folosesc pastrav.