Supă de peşte cu usturoi si arde iute (Halaszle)
PrinteazaSupă de peşte cu usturoi si arde iute din: crap, caras, rosioara, ceapa, ardei gras, rosii, usturoi, ardei iute, praf de usturoi, boia iute, boia dulce, sare, piper, ulei verdeata.
Ingrediente:
- 1 crap mijlociu
- 1 kg peste marunt, de diferite specii (caras, rosioara)
- 3 cepe
- 1 ardei gras
- 2-3 rosii
- 2-3 catei de usturoi
- ardei iute
- praf de usturoi
- 1 lingurita boia iute
- 1 lingurita boia dulce
- sare
- piper
- ulei
- verdeata
Mod de preparare:
Intr-o oală căleşti uşor legumele (ardeiul gras, roşiile, usturoiul) în puţin ulei încins, apoi adaugi ceapa tocată, peştele mărunt şi capul de la crap. Fierbi câteva minute, apoi strecori zeama. Legumele şi carnea de la peşti le pasezi sau le pui în blender.
Torni apoi într-o oală mare zeama şi pasta obţinută, mai completezi cu apă, dacă e cazul, dai într-un clocot, apoi adaugi ardeii iuţi, boiaua de ardei şi rondelele de crap, tăiate în porţii potrivit de mari. Mai laşi să fiarbă câteva minute, asezonezi cu praf de usturoi, sare şi piper, după gust, adaugi verdeaţa şi opreşti focul.
Poţi servi supa cu pâine sau cu paste făinoase de casă, ca nişte găluşte, preparate din făină, ouă, sare şi apă şi trecute printr-o sită cu găuri mari direct în supă. Supa e picantă. Această supă de peşte se face în bucătăria maghiară la mese festive, ocazionale sau în familie.
Halaszle
Pofta buna!