Supa de peste cu vin

Printeaza

Supa de peste cu vin din: crap, peste mic, ardei, apa, rosii, ceapa, vin, paprika, sare, ulei.

Ingrediente:Supa de peste cu vin

  • 1,5 kg crap
  • 500 g peşte mic
  • 1 ardei gras verde
  • 1 00 ml vin roşu sec
  • 2 l apă
  • 2 roşii
  • 2 cepe mari
  • 2 linguriţe cu paprika
  • sare (după gust)
  • ulei

 

 

Mod de preparare:

Curăţă peştii şi spală-i cu multă apă rece. Apoi, crestează crapul din loc în loc şi sărează-l.

Pune tot peştele într-un vas ceramic (sau sticlă) şi ţine-l la rece 2-3 ore.

Pune la fiert capul şi coada de crap împreună cu peştii mici pentru 30-45 de minute.

Strecoară (dar păstrează supa), curăţă carnea de pe oase şi las-o deoparte.

Căleşte ceapa în ulei, adaugă mereu supă clară până se înmoaie bine.

Pune-o în mixer, cu peştele curăţat de oase şi subţiază cu puţină supă de carne (cât să se amestece bine).

Amestecă pasta de peşte cu restul de apă, adaugă bucăţile de crap, ardeiul verde feliat, roşiile curăţate de pieliţă şi tocate foarte mărunt.

Pune totul pe foc, adaugă praful de paprika şi vinul şi lasă să fiarbă la foc iute, până se pătrund bucăţile de peşte.

Serveşte supa caldă.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Retete

Supă de pește și fructe de mare

Supă de pește și fructe de mare din: peste alb, langustine, inele de calamar, midii, ceapa, usturoi, rosii, ardei capia, ulei de masline, patrunjel, sofranel, ciresata, rom, migdale, sare, piper.   Ingrediente: 1 peşte alb mediu tăiat în patru 8 langustine sau raci inele de calamar 5 midii 2 cepe 2 căţei de usturoi 4 […

 

Savurati!

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.