Bouillabaisse: Supa de Pește – O Călătorie Culinară în Inima Franței și Rețeta Originală. Bouillabaisse, o supă robustă de pește, emblematică pentru bucătăria din Marsilia, este mai mult decât un simplu fel de mâncare – este o poveste a tradiției și inovației culinare. Istoria Bouillabaisse: O Simfonie Culinară din Marsilia Bouillabaisse își are originea în […]
Supa de peste cu vin
PrinteazaSupa de peste cu vin din: crap, peste mic, ardei, apa, rosii, ceapa, vin, paprika, sare, ulei.
- 1,5 kg crap
- 500 g peşte mic
- 1 ardei gras verde
- 1 00 ml vin roşu sec
- 2 l apă
- 2 roşii
- 2 cepe mari
- 2 linguriţe cu paprika
- sare (după gust)
- ulei
Mod de preparare:
Curăţă peştii şi spală-i cu multă apă rece. Apoi, crestează crapul din loc în loc şi sărează-l.
Pune tot peştele într-un vas ceramic (sau sticlă) şi ţine-l la rece 2-3 ore.
Pune la fiert capul şi coada de crap împreună cu peştii mici pentru 30-45 de minute.
Strecoară (dar păstrează supa), curăţă carnea de pe oase şi las-o deoparte.
Căleşte ceapa în ulei, adaugă mereu supă clară până se înmoaie bine.
Pune-o în mixer, cu peştele curăţat de oase şi subţiază cu puţină supă de carne (cât să se amestece bine).
Amestecă pasta de peşte cu restul de apă, adaugă bucăţile de crap, ardeiul verde feliat, roşiile curăţate de pieliţă şi tocate foarte mărunt.
Pune totul pe foc, adaugă praful de paprika şi vinul şi lasă să fiarbă la foc iute, până se pătrund bucăţile de peşte.
Serveşte supa caldă.
Pofta buna!
poate iti place si:
Supă de pește și fructe de mare
Supă de pește și fructe de mare din: peste alb, langustine, inele de calamar, midii, ceapa, usturoi, rosii, ardei capia, ulei de masline, patrunjel, sofranel, ciresata, rom, migdale, sare, piper. Ingrediente: 1 peşte alb mediu tăiat în patru 8 langustine sau raci inele de calamar 5 midii 2 cepe 2 căţei de usturoi 4 […
Savurati!