Supă de peşte
PrinteazaO reteta de supa de peste din: peste, ceapa, morcovi, cartofi, ardei capia, telina, suc de rosii, leustean, patrunjel, foi de dafin, sare si piper boabe. Pentru a pregăti această supă, poţi să foloseşti crap, caras sau chiar păstrăv.
- 2 kg peste
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 3 cartofi
- 2 ardei capia
- 1 telina
- 1 cana cu suc de rosii
- 1 legatura de leustean
- 1 legatura de patrunjel
- 2-3 foi de dafin
- sare
- piper boabe
Mod de preparare:
Toacă mărunt ceapa şi ţelina, iar morcovii taie-i cubuleţe. Pune. legumele să fiarbă în apă cu sare, boabe de piper şi foi de dafin. După ce a dat în câteva clocote, adaugă ardeii capia şi cartofii tăiaţi cubuleţe. Lasă să fiarbă puţin şi adaugă peştele curăţat şi tăiat în bucăţi potrivite.
Când legumele şi peştele au fiert, toarnă sucul de roşii. Lasă să dea în câteva clocote. Serveşte cu verdeaţă tocată fin.
Supă de peşte
Pofta buna!
Sigur e supa de peste si nu e ciorba?