Supa picanta de gulas cu usturoi din: carne de vita, ceapa, morcovi, ardei, rosii, ulei, sare, piper, boia, usturoi, smantana. Ingredinete: 500 g carne de vită 2 cepe roşii 100 g morcovi 1 ardei roşu 4 roşii 2 linguri ulei sare boia piper 100 ml smântână dulce puţin usturoi Mod de preparare: Intr-o cratiţă […]
Supa picanta cu ciolan afumat
PrinteazaSupa picanta cu ciolan afumat din: ciolan afumat, morcovi, telina, radacina de pastarnac, ceapa, ardei gras, ardei iute, rondele de masline, lamaie, verdeata, sare.
- circa 400 g ciolan afumat
- 2 morcovi
- 1 telina mica
- 1 radacina de pastarnac
- 1 ceapa mare
- 1 ardei rgas
- 1-2 ardei iuti
- 150 g rondele de masline
- 1 lamaie mare
- 1 legatura verdeata
- sare
Mod de preparare:
Speli ciolanul şi il pui la fiert în 2 1/2 litri de apă. Când se desprinde de os, îl scoţi şi porţionezi carnea, îndepărtând osul.
Cureţi legumele, le speli şi le tai după preferinţă, în cuburi sau în bastonaşe.
Le pui la fiert la foc mic, în supa rămasă de la fierberea ciolanului, în vasul acoperit parţial.
Când legumele sunt aproape fierte, adaugi ardeii tăiaţi mărunt şi rondelele de măsline pe care, în prealabil, le-ai opărit şi le-ai trecut prin jet de apă rece.
Acreşti supa cu zeamă de lămâie după gust, pui din nou în oală carnea şi presari verdeaţa preferată, tocată mărunt.
Aduci la masă porţiile de supă alături de sferturi de lămâie, pentru ca fiecare să-şi mai adauge zeamă după gust.
Supa picanta cu ciolan afumat
Pofta buna!
poate iti place si:
Supa picanta cu ardei
Supa picanta cu ardei din: iaurt, ceapa verde, telina, otet balsamic, ulei de masline extravirgin, marar, boia iute, paine toast, ierburi aromatice, marar si ardei iute. Ingrediente: Pentru supa-cremă: 500 g iaurt 1 ceapă verde mai mare 2 tije de ţelină 2 linguri oţet balsamic 2 linguri ulei de măsline extravirgin 1 fir de mărar […]
Pofta buna!