Supa picanta cu ardei
PrinteazaSupa picanta cu ardei din: iaurt, ceapa verde, telina, otet balsamic, ulei de masline extravirgin, marar, boia iute, paine toast, ierburi aromatice, marar si ardei iute.
Pentru supa-cremă:
- 500 g iaurt
- 1 ceapă verde mai mare
- 2 tije de ţelină
- 2 linguri oţet balsamic
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 fir de mărar
- boia iute
Pentru pâinea prăjită:
- 4 felii de pâine toast
- 2 linguri ierburi aromatice mixte
Mod de preparare:
Curăţă tijele de ţelină şi ceapa verde şi taie rondele fine numai partea albă. Taie cubuleţe tijele de ţelină şi pune-le în blender, împreună cu iaurtul, ceapa, un praf de boia iute şi 1/2 linguriţă de sare.
Pasează totul până când obţii o cremă omogenă, apoi adaugă uleiul de măsline, oţetul balsamic şi mărarul tocat; pasează din nou câteva secunde şi pune supa-cremă în frigider până când o aduci la masă.
Presară feliile de pâine cu ierburile aromatice tocate şi presează cu mâinile pentru ca acestea să se lipească de pâine.
Decupează discuri din feliile de pâine şi rumeneşte-le în cuptor, sub grill, câteva minute. Pune supa-cremă în boluri şi decorează cu fire de mărar şi ardei iute tocat.
Serveşte supa cu pâinea prăjită aromatizată cu ierburi.
Pofta buna!