Supa picanta de cartofi
PrinteazaSupa picanta de cartofi din: cartofi, scrumbie, oua, mar, masline, sare, ulei, piper, marar, rosie, ardei.
- 4 cartofi mari
- 1 scrumbie sărată
- 3 ouă fierte tari
- 1 măr acrişor
- măsline
- sare
- 3 linguri cu ulei de salată sau de măsline
- piper
- mărar tocat
- 1 roşie
- 1 ardei gras
Mod de preparare:
Spălaţi cartofii, fierbeţi-i şi curăţaţi-i cât sunt calzi. Tăiaţi felii subţiri, aşezaţi în salatieiă, stropiţi cu ulei.
Curăţaţi scrumbia de oase şi de cap, tăiaţi-o felii subţiri şi aşezaţi-o peste cartofi odată cu mărul curăţat de coajă şi tăiat cubuleţe, 1 ou fiert tăiat felii, măsline fară sâmburi, ardeiul tăiat rondele şi mărar.
Săraţi uşor şi amestecaţi de jos în sus, decoraţi cu felii de roşii alternând cu felii de ou, lăsaţi la rece 30 min.
Pofta buna!