Supa picanta de crevete
PrinteazaSupa picanta de crevete din: crevete, ciuperci, lemongrass, lime, sare, sos de peste, chili, coriandru
- 1 kg crevete potrivite ca mărime
- 1 cană ciuperci
- 1 tulpină de lemon grass tăiată pe lung
- 2 frunze kaffir lime
- 1 linguriţă sare
- 2 linguriţe sos de peşte
- 3 linguriţe suc lămâie
- 1 linguriţă chili
- coriandru verde
- 6 căni apă
Mod de preparare:
Se curăţă crevetele şi se taie ciupercile în patru. Se pune apă la fiert cu frunzele de kaffir şi lemon grass. Se adaugă crevetele şi se fierb trei-patru minute. Se pun ciupercile şi sarea.
Se ia de pe foc, se asezonează cu sos de peşte, suc de lămâie şi chilii şi se ornează cu coriandru verde.
Pofta buna!