Supă picantă de creveţi şi fasole albă
PrinteazaO reteta de supa picanta de creveti si fasole alba din: cozi de creveti, fasole alba, ceapa, ulei de masline extravirgin, ardei iute rosu, patrunjel, rosii cherry, paine, sare si piper alb.
- 300 g cozi de creveţi
- 250 g fasole albă cu bobul mic
- 1 ceapă mică
- 4 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 ardei iute roşu
- pătrunjel
- 10 roşii cherry
- pâine
- sare şi piper alb
Mod de preparare:
Fierbe în oala sub presiune fasolea albă. între timp, curăţă cozile de creveţi. Toacă mărunt ceapa şi înăbuş-o într-o cratiţă cu uleiul de măsline încins şi cu ardeiul iute fară seminţe, puţin zdrobit.
Pune fasolea în cratiţă, amestecă pentru a se întrepătrunde aromele, apoi adaugă cozile de creveţi decorticate. Ce ţi-a rămas de la creveţi fierbe 5 minute în 500 ml apă şi un praf de sare, apoi strecoară supa prin sită.
Peste fasolea cu creveţi presară pătrunjelul tocat, adaugă roşiile cherry spălate şi tăiate sferturi; pune sare şi piper, după gust.
Toarnă supa caldă pentru a face preparatul mai lichid şi fierbe 10 minute. Stropeşte cu puţin ulei şi serveşte supa cu felii de pâine prăjită caldă.
Supă picantă de creveţi şi fasole albă
Pofta buna!