Supa picanta de dovleac cu bacon
PrinteazaO reteta simpla si gustoasa de supa picanta de dovleac cu bacon din: ulei de masline, ceapa, dovleac, bacon, cumin, bulion de legume, sare, piper negru si frunze de coriandru.
- 1 lingură ulei de măsline
- 200 g ceapă tocată
- 1,3 kg dovleac, curăţat de seminţe, de coajă, tăiat cuburi
- 125 g cubuleţe de bacon, curăţat de grăsime
- 1 lingură cumin măcinat
- 750 ml bulion de legume
- sare şi piper negru
ornare:
- frunze de coriandru proaspăt
Mod de preparare:
Se încălzeşte uleiul într-o oală, apoi se adaugă ceapa. Se amestecă bine ceapa, se acoperă cu un capac şi se lasă să se rumenească încet 5-10 minute, până când se înmoaie, amestecând din când în când. Se adaugă dovleacul, baconul si cuminul şi se mai călesc 10 minute.
Se toarnă bulionul, se dă focul mai tare ca să clocotească. Se micşorează apoi flacăra şi se lasă să fiarbă încet, fără capac, 20 de minute sau până când dovleacul e moale.
Se pasează supa cu un mixer sau un blender Se sărează după gust, se ornează cu coriandru şi piper negru şi se serveşte cu pâine crocantă, dacă doriţi. Dacă nu găsiţi dovleac proaspăt, folosiţi 425 g de dovleac la conservă.
Supa picanta de dovleac cu bacon
Poftă bună!