Supa picanta de gulas
PrinteazaSupa picanta de gulas din: carne de vita, ceapa, morcovi, ardei, rosii, ulei, sare, piper, boia, usturoi, smantana.
- 500 g carne de vită
- 2 cepe roşii
- 100 g morcovi
- 1 ardei roşu
- 4 roşii
- 2 linguri ulei
- sare
- boia
- piper
- 100 ml smântână dulce
- puţin usturoi
Mod de preparare:
Intr-o cratiţă se încinge uleiul, se adaugă carnea tăiată cubuleţe şi se prăjeşte două minute. Apoi, se pun feliile de ceeapă, iar după ce s-au călit uşor, se adaugă rondelele de morcovi, ardeiul tăiat felii şi roşiile tăiate sferturi.
Se presară boia şi sare, se toarnă 1,5 l de apă şi se fierbe mâncarea la foc slab, în cratiţa acoperită. Când este gata, se condimentează, după gust, cu piper şi usturoi.
Inainte de seîrvire, se drege supa cu smântână.
Pofta buna!