Supa picanta de legume
PrinteazaSupa picanta de legume din: carnati Trandafir, morcov, cartofi, patrunjel, varza, smantana, lamaie, piper, verdeata, usturoi, maghiran.
- 150 g cârnaţi Trandafir
- 1 morcov
- 2 cartofi
- 1 pătrunjel
- 250 g varză
- 150 ml smântână
- 1/2 lămâie
- piper
- vegeta
- usturoi
- măghiran
Mod de preparare:
Se curăţă morcovul, pătrunjelul şi cartofii. Se taie varza fideluţă şi se pun toate la fiert, cu excepţia cartofilor, în 800 ml de apă sărată. Se condimentează cu piper, vegeta, usturoi şi măghiran.
La jumătatea fierberii, se adaugă cartofii şi cârnaţii. Când au fiert ingredientele, se ia supa deoparte şi se drege cu un amestec din smântână şi zeamă de lămâie. Se pune supa din nou pe foc şi se lasă până dă câteva clocote.
Când este gata, se presară cu pătrunjel verde, tocat mărunt.
Pofta buna!