Supă picantă de dovleac
PrinteazaO reteta delicioasa de supa picanta de dovleac din: ulei de masline, praz, cartofi, usturoi, dovlecei, lapte de cocos, lemongrass si creveti iuti.
- 4 linguri ulei de măsline
- 4 fire de praz mici, curăţate, spălate şi tocate grosier
- 3 cartofi mari, tăiaţi cubuleţe
- 3 căţei de usturoi, striviţi
- 2 dovleci pentru plăcintă măricei, curăţaţi de coajă şi de seminţe şi tăiaţi în bucăţi de 4 cm
- 2 conserve de 400ml lapte de cocos
- 3 fire de lemongrass
pentru servit:
- creveţi iuţi sau chives tăiat bucăţi
Mod de preparare:
Se încinge uleiul cu jumătate linguriţă de sare şi nişte piper într-o cratiţă mare. Se adaugă prazul şi cartofii, se călesc 5 minute la foc mediu, amestecând din când în când, apoi se adaugă usturoiul şi dovleacul. Se mai prăjesc 10 minute ca să prindă un pic de culoare.
Se toarnă laptele de cocos şi un litru de apă – sau atât cât să acopere amestecul din cratiţă. Se pun firele de lemongrass pe un tocător şi se strivesc cu latul unui satâr sau al un cuţit, se adaugă în supă, se măreşte focul şi se aduce la fierbere, apoi se micşorează focul. Se fierbe 20 de minute, până ce dovleacul s-a înmuiat. Se scoate lemongrassul.
Se amestecă la blender până se obţine o pastă fină (supa ar trebui să fie destul de groasă, dar se adaugă un strop de apă dacă a scăzut prea tare). Se pune din nou în cratiţă şi reîncălzeşte.
Se gustă şi se condimentează din nou, apoi se serveşte cu un bol de chives tocat şi unul de creveţi iuţi, dându-le posibilitatea musafirilor să se servească singuri.
Supă picantă de dovleac
Pofta buna!