Supă picantă cu sepii si frunze de sfeclă
PrinteazaO reteta delicioasa de supa picanta cu sepii si frunze de sfecla din: sepii, pulpa de rosii, frunze de sfecla, ulei de masline extravirgin, usturoi, ardei iute rosu, vin rosu, concentrat de rosii, patrunjel, sare si piper.
- 300 g sepii mici
- 3 linguri pulpă de roşii
- 7 frunze de sfeclă
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 căţel de usturoi
- 1 ardei iute roşu
- 1/2 pahar vin roşu
- 1/2 linguriţă concentrat de roşii
- 1 lingură pătrunjel tocat
- sare şi piper
Mod de preparare:
Spală foarte bine sepiile şi îndepărtează-le aripioarele mai tari şi ochiul. Taie-le bucăţele sau, dacă sunt micuţe, doar în jumătate.Incinge într-o cratiţă uleiul şi pune în el usturoiul tăiat mărunt. Adaugă ardeiul iute fără seminţe zdrobit puţin şi, la sfârşit, bucăţile de sepie.
Toarnă peste ele vinul, pune pătrunjelul tocat şi fier- be-le până când se evaporă jumătate din cantitatea de vin. Pune un praf de sare şi adaugă pulpa de roşii. Fierbe-le încă 10 minute, acoperind parţial vasul cu un capac.
Intre timp, spală frunzele de sfeclă şi taie-le fâşii subţiri; pune-le peste sepii şi toarnă concentratul de roşii diluat cu puţină apă caldă. Lasă să scadă şi potriveşte gustul de sare şi piper. Serveşte preparatul cu felii de pâine prăjită frecate cu un căţel de usturoi.
Supă picantă cu sepii si frunze de sfeclă
Pofta buna!