Supa picanta de vacuta

Printeaza

Supa picanta de vacuta din: piept de vita, ceapa, patrunjel, dafin, untura, cuisoare, pesmet, capere, lamaie, castraveti, sare, piper.

Ingrediente:

  • 750 g piept de vită
  • 400 g ceapă roşie
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • 1 foaie dafin
  • 1 lingură untură
  • 1 linguriţă cuişoare
  • sare
  • piper
  • 3 linguri pesmet
  • 3 linguriţe capere
  • 1 lămâie
  • puţin zahăr
  • 2 castraveţi muraţi

 

Mod de preparare Supa picanta de vacuta:

Carnea se taie cuburi şi se înăbuşă în untura încinsă, după care se scot şi se păstrează la cald.

Ceapa şi pătrunjelul, tăiate mărunt, se călesc în untura rămasă, se toarnă 1,5 l de apă, apoi se condimentează cu foaie de dafin şi cuişoare.

Se pune sare şi piper după gust, se adaugă bucăţile de carne şi se fierb toate la foc mic, aproximativ 90 de minute.

Pesmetul şi caperele se amestecă, se stropesc cu zeamă de lămâie, se adaugă apoi castraveţii tăiaţi felii subţiri şi zahărul, după care se adaugă în supă. Se mai lasă să fiarbă 10 minute.

Supa se serveşte cu cartofi tăiaţi cuburi, fierţi şi salată de sfeclă roşie.

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.