Supa picanta

Printeaza

O reteta de supa picanta din: supa pui, creveti, frunze dafin, galangal, ghimbir, sos de peste, lemongrass, ceapa verde, ardei iute, ciuperci, lamaie, pasta chili si coriandru verde.

Ingrediente:Supa picanta

  • 750 ml supă pui
  • 250 g creveţi decorticaţi
  • 5 frunze dafin
  • 3 feliuţe Galangal
  • o bucată ghimbir
  • 60 ml sos de peşte
  • 2 fire lemongrass
  • 2 cepe verzi
  • 3 ardei iuti
  • 125 g ciuperci de paie (conservă)
  • o lămâie
  • 1 linguriţă pastă chili
  • coriandru verde

 

Mod de preparare:

în supa clocotită se adaugă lemongrass, ghimbir, galangal, jumătate din ceapa verde, toa¬te tocate, şi două frunze de dafin. Se fierb 5 minute, se pun ciupercile şi creveţii şi se mai fierb 5 minute la foc mic.

Intr-un castron de supă, se pun sucul de la lămâie şi pasta de chili, peste care se toarnă supa. Se amestecă bine, se asezonează, se adaugă restul de ceapă şi dafin şi se presară coriandru proaspăt tocat.

Supa picanta

Supa picanta

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.