Supă de piersici cu migdale
PrinteazaO reteta de supa de piersici cu migdale din: piersici, apa, coaja de lamaie, zahar, lapte batut, nucsoara, nectar de piersici si fulgi de migdale.
- 675 g piersici proaspete
- 225 ml apa
- coaja de la 1 lamaie descojita foarte subtire si taiata in fasii late
- 2 linguri zahar
- 450 ml lapte batut sau lapte semidegresat
- un praf de nucsoara rasa
- 225 ml nectar de piersici
- 25 g fulgi de migdale
Mod de preparare:
Se pune la fiert o cratita mare cu apa. Se adauga piersicile si se da totul intr-un clocot. Se scot imediat piersicile intr-un castron cu apa rece. Cand s-au racit suficient se descojesc. Se taie bucati potrivite si se arunca samburii.
Intr-o cratita goala se pun apa, coaja de lamaie si zaharul si se dau in clocot. Se adauga piersicile. Se acopera si se fierb la foc mic, amestecand din cand in cand, 5-8 minute sau pana cand piersicile sunt foarte moi. Se ia cratita de pe foc si se arunca coaja de lamaie.
Se toarna jumatate din cantitatea de lapte batut sau semidegresat intr-un robot de bucatarie sau intr-un blender. Se scot piersicile din sirop cu o spumiera si se adauga in blender; siropul se pastreaza. Se amesteca pana se fac pasta. Se toarna intr-un castron mare. Se adauga restul de lapte batut sau semidegresat, nucsoara si nectarul de piersici. Se inglobeaza siropul. Se acopera si se da la rece cel putin 1 ora.
Se incinge cuptorul la 180?C (pozitia 4). Se intind migdalele pe o tava si se prajesc in cuptor aproximativ 10 minute sau pana devin aurii. Se lasa sa se raceasca. Inainte de a se servi, se presara migdalele in supa.
Supă de piersici cu migdale
Pofta buna!