Supa cu pipote de pui si legume
PrinteazaSupa cu pipote de pui si legume din: cartofi, pipote de pui, morcovi, patrunjel, ceapa, marar, conopida, bors, smantana, ulei, sare, piper.
- 400 g cartofi
- 200 g pipote de pui
- 3 morcovi
- 1 rădăcină pătrunjel
- 1 legătură ceapă verde
- 1/2 legătură mărar verde
- sare
- piper
- 2-3 bucheţele de conopidă
- 500 ml borş
- smântână
- ulei
Mod de preparare:
Cureţi morcovii şi rădăcina de pătrunjel, le speli şi le tai cubuleţe. Pui cubuleţele de legume într-o oală cu uleiul încins şi adaugi şi ceapa tocată.
Căleşti puţin, adaugi pipotele de pui, mărunţite şi torni peste ele apă. Când supa dă în clocot, adaugi şi cartofii tăiaţi în patru.
Potriveşti gustul de sare şi piper şi laşi să fiarbă la foc mic, până când cartofii sunt aproape fierţi. Adaugi în oală bucheţelele de conopidă ţinute în apă rece cel puţin 20 de minute.
După ce supa a mai dat în 3-4 clocote, adaugi sare, piper după gust, iar dacă este nevoie, mai poţi completa cu apă. Iei oala de pe foc, adaugi borşul (fiert separat) şi mărarul tocat fin.
Smântână o pui în farfurie în momentul servirii supei.
Supa cu pipote de pui si legume
Pofta buna!