Supa poloneza de ceapa

Printeaza

Supa poloneza de ceapa din: ceapa, faina, smantana, unt, lapte, chimen, patrunjel, sare, piper.

Ingrediente:Supa poloneza de ceapa

  • 700 g ceapă
  • 40 g făină
  • 100 g smântână
  • 100g unt
  • 200 ml lapte
  • 20 g chimen
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Cureţi ceapa, o tai fideluţă şi o căleşti în untul bine încins. Când s-a înmuiat, adaugi făina şi amesteci până se rumeneşte puţin, după care stingi cu lapte.

Torni totul într-un vas cu 2 l de apă clocotită şi laşi la foc mic, timp de 20 de minute. Adaugi chimenul pisat, sare şi piper şi laşi să mai fiarbă 5 minute.

Iei supa de pe foc şi o dregi cu smântână, iar când o serveşti. presari pe deasupra pătrunjel verde tocat mărunt.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.