Supa poloneza de ceapa
PrinteazaSupa poloneza de ceapa din: ceapa, faina, smantana, unt, lapte, chimen, patrunjel, sare, piper.
- 700 g ceapă
- 40 g făină
- 100 g smântână
- 100g unt
- 200 ml lapte
- 20 g chimen
- 1 legătură pătrunjel verde
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cureţi ceapa, o tai fideluţă şi o căleşti în untul bine încins. Când s-a înmuiat, adaugi făina şi amesteci până se rumeneşte puţin, după care stingi cu lapte.
Torni totul într-un vas cu 2 l de apă clocotită şi laşi la foc mic, timp de 20 de minute. Adaugi chimenul pisat, sare şi piper şi laşi să mai fiarbă 5 minute.
Iei supa de pe foc şi o dregi cu smântână, iar când o serveşti. presari pe deasupra pătrunjel verde tocat mărunt.
Pofta buna!