Supa de portocale si morcov

Printeaza

O reteta de supa de portocale si morcov din: piper, tarhon, sare, patrunjel, ghimbir, supa de pui, ulei de floarea soarelui, ceapa, portocale, morcovi si smantana.

Ingrediente:Supa de portocale si morcov

  • piper
  • tarhon uscat
  • sare
  • patrunjel
  • 1 felie groasa ghimbir proaspat
  • 1 litru supa de pui
  • 3 linguri ulei de floarea soarelui
  • 1 ceapa medie
  • 1-2 portocale bine coapte
  • 1/2 kg morcovi
  • smantana dulce (optional)

 

Mod de preparare:

Curata cartofii si feliaza-i subtire. Curata si toaca marunt ceapa. Incinge uleiul intr-o tigaie adanca si caleste ceapa, morcovii si felia de ghimbir (folosita pentru aroma), pana cand ceapa devine aurie (in jur de 6 minute).

Rade coaja de portocala si pune-o deoparte, apoi stoarce portocala (ar trebui sa obtii ½ pahar de suc). Adauga peste legumele calite zeama de supa si coaja rasa de la portocala. Lasa amestecul sa fiarba la foc iute pana cand da intr-un clocot. Redu apoi intensitatea focului si lasa supa sa fiarba in continuare pana cand morcovii se inmoaie.

Ia supa de pe foc si las-o sa se raceasca putin. Cu un blender paseaz-o intr-un bol pana cand devine cremoasa. Toarna inapoi supa crema in tigaia in care ai gatit, adauga sucul de porocale si asezoneaza cu sare, piper si tarhon uscat dupa gust. Lasa-o sa mai clocoteasca inca o data la foc mediu.

Cand e gata, toaca marunt cateva fire de patrunjel si presara-le deasupra. Seveste supa calda cu doua linguri de smantana dulce.

Supa de portocale si morcov

Supa de portocale si morcov

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.