Supa de portocale si morcov
PrinteazaO reteta de supa de portocale si morcov din: piper, tarhon, sare, patrunjel, ghimbir, supa de pui, ulei de floarea soarelui, ceapa, portocale, morcovi si smantana.
- piper
- tarhon uscat
- sare
- patrunjel
- 1 felie groasa ghimbir proaspat
- 1 litru supa de pui
- 3 linguri ulei de floarea soarelui
- 1 ceapa medie
- 1-2 portocale bine coapte
- 1/2 kg morcovi
- smantana dulce (optional)
Mod de preparare:
Curata cartofii si feliaza-i subtire. Curata si toaca marunt ceapa. Incinge uleiul intr-o tigaie adanca si caleste ceapa, morcovii si felia de ghimbir (folosita pentru aroma), pana cand ceapa devine aurie (in jur de 6 minute).
Rade coaja de portocala si pune-o deoparte, apoi stoarce portocala (ar trebui sa obtii ½ pahar de suc). Adauga peste legumele calite zeama de supa si coaja rasa de la portocala. Lasa amestecul sa fiarba la foc iute pana cand da intr-un clocot. Redu apoi intensitatea focului si lasa supa sa fiarba in continuare pana cand morcovii se inmoaie.
Ia supa de pe foc si las-o sa se raceasca putin. Cu un blender paseaz-o intr-un bol pana cand devine cremoasa. Toarna inapoi supa crema in tigaia in care ai gatit, adauga sucul de porocale si asezoneaza cu sare, piper si tarhon uscat dupa gust. Lasa-o sa mai clocoteasca inca o data la foc mediu.
Cand e gata, toaca marunt cateva fire de patrunjel si presara-le deasupra. Seveste supa calda cu doua linguri de smantana dulce.
Supa de portocale si morcov
Pofta buna!