Supă de porumb dulce si crab
PrinteazaO reteta de supa de porumb dulce din: carne de crab, albusuri, faina de porumb, supde pui, ghimbir, crema de porumb dulce, sare de mare, piper alb si ceapa verde.
- 125 g de carne de crab albă
- 2 albuşuri mari
- 1 lingură de făină de porumb, amestecată cu 2 linguri de apă
- 1,2 litri de supă de pui
- 1 rădăcină de ghimbir proaspăt, de 2,5 cm, curăţată şi rasă
- 1 conservă de 225 g de cremă de porumb dulce
- sare de mare şi piper alb
- 2 fire de ceapă verde, curăţate şi feliate fin
Mod de preparare:
Rupeţi carnea de crab şi îndepărtaţi orice rest de carapace. într-un bol, bateţi uşor albuşurile până se obţine o spumă. Adăugaţi-le alături de carnea de crab şi de făina de porumb şi amestecaţi bine.
Turnaţi supa în cratiţă, puneţi ghimbirul şi lăsaţi cratiţa la foc mic. Adăugaţi porumbul dulce şi daţi în clocot. Micşoraţi uşor flacăra şi lăsaţi cratiţa la foc mic câteva minute. Adăugaţi amestecul de carne de crab, sare şi piper. Fierbeţi la foc mic, amestecând, câteva minute, până când se îngroaşă supa. Gustaţi şi potriviţi de sare şi piper.
Turnaţi supa în boluri mici şi presăraţi deasupra felii de ceapă verde. Serviţi-o imediat.
Supă de porumb dulce si crab
Pofta buna!