Supa cu porumb si fasole rosie
PrinteazaSupa cu porumb si fasole rosie din: porumb, fasole rosie, usturoi, ulei de porumb, sare, piper, praf de chilli, supa de pui, rosii, patrunjel, zeama de lamaie, malai, faina.
- cate 200 g porumb din conserva si fasole rosie
- 4 catei de usturoi
- ulei de porumb
- sare
- piper
- praf de chili
- 1 1/2 l supa de pui
- 400 g rosii maruntite conservate in bulion
- 1 legatura patrunjel
- optional, zeama de lamaie
pentru tortillas:
- cate 100 g malai si faina
- 1 lingurita sare
- 120 ml apa calduta
Mod de preparare:
Cureţi usturoiul, îl toci mărunt şi îl căleşti în ulei de porumb. După 1 minut, adaugi praful de chili, roşiile şi bulionul din conservă. Adaugi supa fierbinte de pui sau apa şi concentratul pentru supă şi laşi să fiarbă circa 5 minute.
Scurgi în strecurătoare fasolea şi porumbul, le treci prin jet de apă şi le adaugi în supă împreună cu sare şi piper după gust. Le laşi să fiarbă 5-10 minute la foc mediu, până când supa începe să devină consistentă şi aromele se întrepătrund.
Pentru tortillas, amesteci făina cu mălaiul şi sarea. Adaugi apa şi frămânţi până obţii un aluat potrivit de moale, pe care îl acoperi cu un şervet şi îl laşi să se odihnească timp de 20 de minute.
Impărţi aluatul în 4 bucăţi şi întinzi foi subţiri, de 2-3 mm.
Incingi o tigaie antiaderentă şi coci pe rând tortilla, câte 1 minut pe fiecare parte. Introduci apoi tortilla în cuptor, la foc mic, ca să se usuce bine.
Rupi fiecare tortilla în bucăţi, le pui în boluri, torni peste ele supa şi presari pătrunjel fin tocat. Dacă doreşti, acreşti cu zeamă de lămâie.
Supa cu porumb si fasole rosie
Pofta buna!