Supa frantuzeasca de porumbel din: porumbei, ulei sau untură, zarzavat pentru supă, făină, lămâie, ou, sare. Ingrediente: 2 porumbei fragezi 1 1/2 linguri ulei sau 20 g untură 150 g zarzavat pentru supă 20 g făină 1/2 lămâie 1 gălbenuş de ou sare Mod de preparare: Porumbeii curăţaţi se taie în patru, se […]
Supă de porumbel cu taitei
PrinteazaSupă de porumbel cu taitei: porumbel,taitei, morcov, radacina de patrunjel, cartofi, usturoi, ceapa, ardei rosu, legume, sare, boabe de piper negru, marar, patrunjel.
- 1 porumbel tânăr de 250-300 g şi măruntaie
- 2 cuiburi de tăiţei cu ou
- 1 morcov
- 1 rădăcină pătrunjel
- 2 cartofi
- 2 căţei de usturoi
- 1 ceapă
- 1 ardei roşu
- 1 linguriţă legume deshidratate fără sare
- 5-6 boabe de piper negru
- sare
- mărar
- pătrunjel verde
Mod de preparare:
Porumbelul curăţat şi spălat bine îl tai în 2 jumătăţi, apoi le pui la fiert cu cca 2 I de apă, împreună cu măruntaiele, un praf de sare, boabele de piper negru şi legumele deshidratate.
Spumezi de câte ori este nevoie de la primul clocot. Laşi să fiarbă 30- 45 de minute, până se înmoaie puţin carnea, apoi adaugi legumele curate şi spălate.
Ceapa o crestezi în 4, morcovul şi rădăcina de pătrunjel le tai rondele subţiri, ardeiul îl feliezi subţire, căţeii de usturoi îi feliezi, cartofii îi tai cubuleţe şi verdeaţa o tei mărunt.
După ce carnea s-a înmuiat, adaugi în supă ceapa, morcovul, rădăcina de pătrunjel, ardeiul şi usturoiul feliat.
Le laşi să fiarbă 25 de minute, la foc potrivit, apoi adaugi şi cartofii, mai laşi 15 minute, după care pui 2 cuiburi de paste şi mai laşi pe foc 5 minute.
Opreşti focul, scoţi ceapa şi presari deasupra verdeaţa. Serveşti supâ’fierbinte, cu multă verdeaţă presărată deasupra.
Pofta buna!
poate iti place si:
Supa frantuzeasca de porumbel
Pofta buna!