Supa Pozole

Printeaza

Supa Pozole: Pozole este o supă tradiţională, originară din statul mexican Jalisco şi se face din carne de porc, uruială de porumb şi ardei iuţi. Popularitatea acestui fel de mâncare se întinde din America Centrală până în partea de sud-vest a Statelor Unite.

Ingredientul principal îl constituie uruiala de porumb, care se face din boabe uscate de porumb alb. Acest păsat se poate cumpăra şi la cutie, dar cel mai bine este sa-l faceţi singuri.

Pozole poate avea diferite culori, în funcţie de regiune. De exemplu, pozole roşu se face cu ardeSupa Pozolei roşii iuţi uscaţi, în timp ce pozole verde, specific statului Guerrero, se face cu seminţe verzi de dovleac, tomatillos şi coriandru. Pozole blanco este cea din Guadalajara.

Garniturile acestui fel de mâncare se servesc separat, permiţându-le mesenilor să aleagă ce le place mai mult. Pot fi legume proaspete, precum ceapa sau ridichile, dar şi coriandrul, brânză, salată verde sau avocado. In statul mexican Guerrero este acompaniat de jumările de porc.

Pozole se poate consuma tot timpul anului, dar în mod tradiţional se serveşte de Crăciun, mai ales câ reuneşte culorile specifice acestei sărbători: roşu, verde şi alb.

Supa Pozole Autentică Mexicana: O Rețetă Tradițională Cu Porumb și Carne

Supa Pozole, un deliciu culinar mexican cu rădăcini adânci în istoria și cultura acestei țări, reprezintă o simbioză perfectă între ingrediente bogate și arome complexe.

Acest preparat, care își are originea în ceremoniile precolombiene, este astăzi o mândrie a bucătăriei mexicane, fiind asociat cu sărbători și adunări familiale.

Cu o bază de porumb nixtamalizat, carne suculentă și un buchet de condimente și ierburi aromatice, supa Pozole este o mărturie a tradiției și inovației culinare.

Bucataria Mexicana

Ingrediente

  • 500g carne de porc, tăiată în cuburi
  • 500g hominy (porumb nixtamalizat), clătit și scurs
  • 2L apă sau supă de pui
  • 1 ceapă mare, tocată
  • 5 căței de usturoi, zdrobiți
  • 2 ardei roșii uscați, fără semințe și înmuiați
  • 1 linguriță oregano uscat
  • 1 linguriță chimion măcinat
  • Sare și piper după gust
  • Pentru garnitură: varză tocată, ridichi feliate, ceapă tocată, lămâi tăiate, avocado tăiat cubulețe, și chipsuri de tortilla

Mod de Preparare

Într-o oală mare, adăugați carnea de porc, apa/supa de pui, ceapa și usturoiul. Aduceți la fierbere și apoi reduceți focul, lăsând să fiarbă lent până când carnea devine foarte fragedă, aproximativ 2 ore.

Între timp, pregătiți pasta de ardei roșii prin blenduirea ardeilor înmuiați cu puțină apă până obțineți o pastă netedă.

Odată ce carnea este fragedă, adăugați hominy, pasta de ardei roșii, oregano, chimion, sare și piper. Lăsați să fiarbă încă 30 de minute pentru a se combina aromele.

Ajustați de sare și piper după gust.

Detalii Nutriționale (per porție)

  • Calorii: 350 kcal
  • Proteine: 25g
  • Carbohidrați: 40g
  • Grăsimi: 10g
  • Fibre: 6g
  • Zahăr: 5g
  • Sodiu: 800mg

Supa Pozole se servește fierbinte, personalizată cu garnituri variate, permițând fiecăruia să-și creeze propria experiență gustativă.

Această supă robustă se asortează de minune cu tortillas proaspete sau chipsuri de tortilla pentru adăugarea unei texturi crocante.

Un pahar de Sangria sau o bere mexicană ușoară sunt alegeri excelente pentru a echilibra bogăția și complexitatea aromelor din Pozole.

Pentru o variantă mai picantă, adăugați fulgi de ardei iute sau mai multă pastă de ardei roșii.

Supa Pozole reprezintă o aventură culinară, o invitație de a explora diversitatea și bogăția bucătăriei mexicane.

Prin combinarea ingrediențelor tradiționale cu tehnici de preparare atent alese, acest preparat aduce în farfurie nu doar gusturi și arome, ci și o parte din istoria Mexicului.

Așadar, indiferent dacă pregătiți Pozole pentru o ocazie specială sau pur și simplu pentru a vă încălzi într-o seară rece, acesta promite să fie o experiență culinară memorabilă.

 

Supa Pozole

Supa Pozole

Supa Pozole

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Incoming search terms:

  • pozole reteta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.