Supa de praz cu cartofi – usor de preparat
PrinteazaSupa de praz cu cartofi din: praz, cartofi, unt, faina, sare, piper, aluat foitaj.
- 3 bucati praz
- 500 g cartofi
- 30 g unt
- o lingura faina
- sare
- piper
ingrediente pentru servit:
- 4 bucati aluat foitaj
Mod de preparare:
Aluatul de foitaj congelat se desface şi se taie patru bucăţi de mărimea cănilor de supă.
Restul aluatului se pune din nou la congelator. Intre timp, se curăţă prazul de foile exterioare si se taie rondele, iar cartofii se curăţă si se taie cuburi.
Se pun în oală cu aproximativ 1,5 litri de apă, sare şi piper, şi se lasă la fiert 30 de minute, cu capac.
Prazul si cartofii se mixează, iar untul moale se amestecă cu făina si apoi se toarnă supă fierbinte, amestecând energic pentru a desface faina.
Se pune supa în patru căni termorezistente, se acoperă cu aluat de foitaj şi se dau la cuptor pentru 15 minute.
Supa de praz cu cartofi
Pofta buna!