Supa de praz cu cascaval
PrinteazaSupa de praz cu cascaval din: praz, cartofi, ulei, ceapa, supa din concentrat, lapte, sare, piper, cascaval, rondele de praz.
- 4 bucati praz
- un cartof mare
- 2 linguri ulei
- o ceapa medie
- 1/2 l supa din concentrat
- 500 ml lapte
- sare
- piper
pentru servit:
- cascaval
- cateva rondele praz
Mod de preparare:
Se taie şi se foloseşte numai partea albă a prazului care, după curăţare, se trece sub un jet de apă.
Ceapa mărunt tocată se căleşte în ulei. După ce a devenit translucidă, se pune prazul rondele şi se lasă până devine transparent.
Se adauga cartoful taiat cuburi si supa de pui si se lasa la fiert 35 de minute. Legumele fierte se paseaza, rezultatul se sporeste cu lapte, in functie de consistenta dorita si se potriveste de gust cu sare si piper.
Se pune din nou supa pe foc, fara a o firbe, si apoi se serveste insotita de o rondea de praz si cascaval ras.
Supa de praz cu cascaval
Pofta buna!