Supa de praz cu condimente
PrinteazaSupa de praz cu condimente
Ingrediente:
- 4 fire de praz
- 1 l apa
- 2 linguri unt
- sare
- piper
- 4 felii paine alba sau neagra (dupa gust)
- 1 lingura condimente
- 2 galbenusuri
- 100 ml lapte
Mod de preparare:
Supa de praz cu condimente: spala prazul, se curata foile mai aspre care se invelesc si partile verzi de la coada, apoi se taie in bucati de 3 cm.
pune untul la incins intr-o cratita si se pun sa se caleasca bucatile taiate de praz.
amesteca usor cu lingura de lemn pana ce devin aurii. Separat se fierbe apa cu condimente. toarna peste prazul din cratita si se lasa sa fiarba la foc mic, timp de 20 de minute.
Feliile de paine alba sau neagra se pun pe fundul castronului cu supa. Intr-un vas de plastic sau portelan se freaca cele 2 galbenusuri cu lapte rece.
Cand supa este gata se toarna usor peste oua, amestecand intruna sa nu se taie, apoi se pune o bucatica de unt.
toarna din nou, peste bucatelele de paine din castron. Cand untul s-a topit, se serveste.
Pofta buna!
Imi place supa de praz.