Supa crema de praz cu ciuperci din: praz, ciuperci, cartof, pastarnac, sofran, cimbru, usturoi, piper, unt, smantana, ulei, parmezan, tarhon, patrunjel, suc de lamaie. Ingrediente: 3 fire de praz (doar partea albă) 1 cartof mediu 3 bucăţi păstârnac 3 căţei usturoi 3-4 fire şofran 1/2 linguriţă cimbru 1 vârf de cuţit de piper mozaic 200 […]
Supa de praz cu smantana si crutoane
PrinteazaSupa de praz cu smantana si crutoane din: praz, morcovi, ceapa, cartofi, patrunjel verde, sare, untdelemn, smantan, crutoane.
- 500 g praz
- doi morcovi
- o ceapa
- 3 cartofi
- o legatura de patrunjel verde
- sare
facultativ:
- 100 ml untdelemn
- 4 linguri smantana
- crutoane
Mod de preparare:
Prazul se curăţă de foile exterioare şi de partea verde mai fibroasă, după care se spală şi se taie în bucăţi late de 1-2 cm.
Ceapa se toacă mărunt, iar morcovii se dau pe râzătoare. Cartofii se taie cubuleţe.
Se înăbuşă cu puţină apă prazul, ceapa şi morcovii.
Dacă se pregăteşte cu untdelemn, atunci se călesc puţin legumele, după care se sting cu câteva linguri de apă şi se înăbuşă.
Când s-au înmuiat, se adaugă doi litri şi jumătate de apă, sare, cartofii tăiaţi cubuleţe.
Se lasă să fiarbă până sunt gata toate legumele, după care se pune pătrunjel tocat, se aşază capacul şi se mai lasă pe foc un minut.
Dacă se doreşte, se poate drege cu puţină smântână şi se poate mânca cu crutoane.
Supa de praz cu smantana si crutoane
Pofta buna!
poate iti place si:
Supa de cartofi noi cu praz
Supa de cartofi noi cu praz din: cartofi, ceapa, praz, telina, morcov, ardei, dovlecel, suc de rosii, sare, piper. Ingrediente: 1 kg cartofi 1 ceapă 1 fir de praz 1 ţelină 1 morcov 1 ardei gras 1 dovlecel 300-400 ml suc de roşii 1 legătură de pătrunjel sare piper Mod de preparare: Taie cartofii, […]
Pofta buna!