Supa de praz cu sparanghel si sunca
PrinteazaSupa de praz cu sparanghel si sunca din: praz, unt, lapte, sparanghel verde, cartofi, şuncă de Parma (uscată), lămâie, sare, piper.
Ingrediente:
- 2 fire praz
- 1 lingură unt
- 400 ml lapte
- 200 g sparanghel verde
- 2 cartofi
- 8 felii şuncă de Parma (uscată)
- 1 lămâie
- sare, piper
Mod de prearare:
Se taie fâşii prazul. Se topeşte untul într-o oală şi se prăjeşte înăuntru prazul cca 3 min., amestecând continuu.
Se decojeşte sparanghelul şi se taie bucăţi; capetele se pun deoparte.
Bucăţile de tije se adaugă în oală şi se completează cu lapte şi 500 ml apă sau supă de legume.
Se sărează şi se piperează. Se dau în clocot.
Se decojesc cartofii şi se taie cuburi; se adaugă în supă şi se lasă să fiarbă cca 20 min.
Intre timp se fierb capetele de sparanghel în apă cu sare cca 5 min.
Se scurg, se trec prin jet de apă rece şi se lasă să se scurgă din nou (pentru a-şi păstra culoarea verde).
Se prăjeşte şunca cca 1 min. pe fiecare parte. Se pasează supa şi se adaugă suc de lămâie după gust.
Se repartizează pe farfurii şi se decorează cu capete de sparanghel şi bucăţele de şuncă. Se serveşte cu pâine.
Supa de praz cu sparanghel si sunca
Pofta buna!