Supa de praz cu verdeata

Printeaza

Supa de praz cu verdeata din: praz, morcov, radacina de patrunjel, telina, ulei, supa de legume, sare, piper, fidea, patrunjel.

Ingrediente:Supa_de_praz_cu_verdeata

  • 1 fir praz
  • 1 morcov
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 radacina telina
  • 1 lingura ulei
  • 1,2 l supa de legume
  • sare
  • piper
  • 80 g fidea
  • 1 lingura patrunjel sau ceapa verde tocata

 

Mod de preparare:

Se curăţă prazul şi se taie rondele. Se curăţă rădăcinoasele şi se taie rondele, apoi cubuleţe.

Legumele pregătite se călesc mai întâi în ulei, apoi se toarnă supa şi se dă în clocot.

Se sărează, se piperează şi se mai fierbe la foc moale, timp de cca 20 min.

Intre timp, se fierbe fideaua în apă cu sare, conform indicaţiilor de pe ambalaj.

Se trec prin jet de apă rece şi se lasă să se scurgă.

Pe farfurii de supă preîncălzite, se repartizează fideaua şi se toarnă deasupra supa.

Se presară pătrunjel sau ceapă verde.

Supa de praz cu verdeata

Supa_de_praz_cu_verdeata

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.