Supă de primăvară
PrinteazaSupă de primăvară din: morcovi, nap, telina, ceapa, varza, macris, asmatui, tarhon, mazare, sparanghel si crutoane.
Ingrediente:
- 2 morcovi
- 1 nap
- ½ căpăţână de ţelină
- 10 cepe mici de primăvară
- conopidă tăiată mărunt
- miezul unei verze albe mici
- o mânuţă de măcriş
- Câte o frunză de asmăţui şi tarhon
- 110 grame de mazăre
- 110 grame de mlădiţe de sparanghel
- 110 grame de crutoane
- 1 litru de apă
Mod de preparare:
Taie morcovii şi napul în rondele mici, amestecă-le cu ţelina tocată, cepele întregi şi conopida într-un litru de apă şi fierbe-le timp de o jumătate de oră sau o oră după ce fierbe apa.
Rupe măcrişul şi salata verde în bucăţele mici rotunde, şi adaugă-le pe ele împreună cu frunzele de asmăţui, tarhon şi stevie dulce în supă.
Când toate s-au înmuiat adaugă mazărea şi sparanghelul, proaspăt fierte; serveşte.
Pofta buna!