Supa de pui cu ardei iute
PrinteazaO reteta de supa de pui cu ardei iute din: ulei de masline, ceapa, ardei chili, usturoi, pudra de chili, chimion, pulpe de pui, supa de pui, boabe de fasole, malai si coriandru.
- 2 linguri de ulei de masline
- 2 cepe, tocate
- 2 ardei chili mai mari, proaspeti fara seminte si tocati
- 4 catei de usturoi maruntiti
- 2 linguri de pudra de chili
- 2 lingurite de chimion
- 1 kg pulpe de pui dezosate si fara piele, taiate
- 3-1/2 cana cu supa de pui redusa in sodi
- 2 cutii (450 g fiecare) cu boabe de fasole alba, clatita si scursa
- 2 linguri de malai sau faina de porumb
- 1/4 cana cu coriandru, taiat grosier
Mod de preparare:
Incalzeste uleiul într-o oală, la foc mediu spre mare. Pune ceapa, ardeii, usturoiul, pudra de chili şi chimionul. Sotează legumele suficient cât să se înmoaie, aproximativ 5 minute. Adaugă pulpele de pui, supa şi fasolea şi dă totul în clocot.
Amestecă până când carnea se frăgezeşte, circa 30 de minute. Adauga mălaiul şi coriandrul şi amestecă până se îngroaşă sosul; 25 de minute. Condimentează după gust cu sare şi piper. (Ies circa 10 căni.) Toarnă supa în 6 boluri.
Supa de pui cu ardei iute
Pofta buna!