Supa de pui cu ceapa
PrinteazaSupa de pui cu ceapa
Ingrediente:
- 2 piepti de pui cu os
- 5-6 cepe
- 2 ardei
- 3-4 catei de usturoi
- 2 morcovi
- 1 telina mica
- 1 radacina de patrunjel
- 1 legatura de patrunjel
- sare
- piper
- 10 ml de ulei
- 1 cubulet de unt
Mod de preparare:
Supa de pui cu ceapa: Supa de pui cu ceapa: Se curata carnea de pielite si se spala foarte bine. Se pune la fiert intr-o oala de 2 l cu apa si sare.
Dupa ce a inceput sa fiarba, se ia spuma si se pun zarzavaturile cu putin ulei sa fiarba in continuare, apoi se presara praf de piper alb.
Piperul alb folosit in cantitate foarte mica da un gust deosebit ciorbitelor in genral si supelor in special
Dupa ce s-au fiert, se scot legumele, se indeparteaza ceapa cu atentie sa nu se rupa, iar restul legumelor se zdrobesc cu blenderul.
Piureul de legume se amesteca cu zeama in care au fiert, se desface carnea de pe oase, se taie fasii si se pune, impreuna cu ceapa, lasandu-le sa fiarba inca 5-10 minute
Se curata si se spala patrun-elul bine, se toaca marunt si se presara la fiecare portie.
Pofta buna!