Supă de pui cu chifteluţe din ficat de pui

Printeaza

Supă de pui cu chifteluţe din ficat de pui din: morcovi, cartofi, rosie, ardei grasi, telina, ceapa alba, radacina de patrunjel, pui, ficat de pui, pesmet, smantana, patrunjel verde, sare, boia dulce, piper si ulei.

 

Ingrediente:

  • 5 morcovi
  • 2 cartofi mari
  • 1 rosie
  • 2 ardei grasi rosii
  • 1 telina mare
  • 1 ceapa alba
  • 2 radacini de patrunjel
  • 1 pui mare
  • 500 g ficat de pui
  • pesmet
  • 4 oua
  • 250 g smantana
  • frunze de patrunjel verde pentru decor
  • sare
  • boia dulce
  • piper
  • ulei, dupa gust

 

 

Mod de preparare:

Cureţi morcovii, cartofii, ţelina, pă­trunjelul şi le tai cuburi mari, apoi le opăreşti în apa pentru supă şi adaugi şi puiul tăiat în bucăţi mici.

Cureţi ceapa şi o adaugi întreagă, iar roşia şi ardeii, îi adaugi întregi după ce i-ai spălat în prealabil. Condimentezi cu sare, piper, boia dulce şi laşi la fiert.

Intre timp, toci ficăţeii de pui, îi condimen­tezi cu sare, boia dulce, piper şi ulei. Le dai prin pesmet şi for­mezi chiftelutele.

Pui chiftelutele în supa de pui, alături de legume şi laşi să fiarbă timp de 1 oră la foc mic. Când chiftelutele se ridică la suprafaţă, înseamnă că sunt fierte.

Decorezi supa de pui cu pătrunjel verde tocat mărunt şi cu 1-2 linguri de smântână şi o consumi cât e caldă.

Inainte de servire, scoţi cei 2 ardei, roşia şi ceapa. Acestea nu se mănâncă.

 

Supă de pui cu chifteluţe din ficat de pui

Supa_de_pui_cu_chiftelute_din_ficat_de_pui

 

Pofta buna!

 

 

 

3 comentarii

  1. Mie-mi palce supa de pui simpla

  2. E buna si supa asta cu chiftelute

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.