Supă de pui cu chifteluţe din ficat de pui
PrinteazaSupă de pui cu chifteluţe din ficat de pui din: morcovi, cartofi, rosie, ardei grasi, telina, ceapa alba, radacina de patrunjel, pui, ficat de pui, pesmet, smantana, patrunjel verde, sare, boia dulce, piper si ulei.
Ingrediente:
- 5 morcovi
- 2 cartofi mari
- 1 rosie
- 2 ardei grasi rosii
- 1 telina mare
- 1 ceapa alba
- 2 radacini de patrunjel
- 1 pui mare
- 500 g ficat de pui
- pesmet
- 4 oua
- 250 g smantana
- frunze de patrunjel verde pentru decor
- sare
- boia dulce
- piper
- ulei, dupa gust
Mod de preparare:
Cureţi morcovii, cartofii, ţelina, pătrunjelul şi le tai cuburi mari, apoi le opăreşti în apa pentru supă şi adaugi şi puiul tăiat în bucăţi mici.
Cureţi ceapa şi o adaugi întreagă, iar roşia şi ardeii, îi adaugi întregi după ce i-ai spălat în prealabil. Condimentezi cu sare, piper, boia dulce şi laşi la fiert.
Intre timp, toci ficăţeii de pui, îi condimentezi cu sare, boia dulce, piper şi ulei. Le dai prin pesmet şi formezi chiftelutele.
Pui chiftelutele în supa de pui, alături de legume şi laşi să fiarbă timp de 1 oră la foc mic. Când chiftelutele se ridică la suprafaţă, înseamnă că sunt fierte.
Decorezi supa de pui cu pătrunjel verde tocat mărunt şi cu 1-2 linguri de smântână şi o consumi cât e caldă.
Inainte de servire, scoţi cei 2 ardei, roşia şi ceapa. Acestea nu se mănâncă.
Supă de pui cu chifteluţe din ficat de pui
Pofta buna!
Mie-mi palce supa de pui simpla
E buna si supa asta cu chiftelute
Foarte buna supa!