Supa de pui cu cocos, ghimbir si busuioc
PrinteazaSupa de pui cu cocos, ghimbir si busuioc din: piept de pui, lapte de cocos, ardei, ceapa verde, usturoi, ghimbir, lamaie, sos, busuioc.
Ingrediente:
- 2 piepţi de pui
- 50 cl lapte de cocos
- 1 ardei proaspăt
- 2 cepe verzi
- 1 căţel de usturoi
- 1 bucată de ghimbir
- 1 lămâie verde
- 32 linguri de sos vietnamez nuoc-mam
- 1 legătură de busuioc
Mod de preparare Supa de pui cu cocos, ghimbir si busuioc:
Taie piepţii de pui în fâşii. Curăţă ghimbirul si usturoiul. Striveste-i cu presa de usturoi. Spală lămâia verde cu apă caldă.
Sterge-o si apoi rade-i coaja cât mai fin. Varsă laptele de cocos într-o cratiţă. Diluează-l cu 50 ci de apă. Pune-l la fiert.
Adaugă ghimbirul şi usturoiul, coaja de lămâie, apoi pieptul de pui feliat. Lasă să fiarbă 20 de minute la foc mic.
Curăţă ardeiul, scoate-i seminţele şi nervurile. Taie-l apoi în bucăţi mici. Curăţă şi taie fin cepele şi cu o parte de frunze
. Stoarce miezul lămâii.
După ce a fiert, adaugă cepele tăiate, ardeiul, sosul vietnamez şi sucul de lămâie. Amestecă şi ia de pe foc.
Pune supa în boluri. Serveşte-o fierbinte, cu frunze de busuioc mărunţite.
Pofta buna!
Delicioasa reteta asta de supa cu cocos. E prima oara cand folosesc cocos in supa. Foarte, foarte buna.