Supa de fasole verde cu piept de curcan si tarhon din: piept de curcan, fasole verde, ceapa, ardei, usturoi, ulei, morcovi, cartofi, boia, sare, piper, faina, smantana, tarhon. Ingrediente: 400 g piept de curcan 250 g fasole verde 1 ceapă 1 ardei 1 cățel de usturoi 40 ml ulei 2 morcovi 2 cartofi boia sare […]
Supa de pui dreasa cu lamaie si ou
PrinteazaSupa de pui dreasa cu lamaie si ou din: pui, ulei de masline, ceapa, foi de dafin, morcov, orez, oua, suc de lamaie, sare, piper.
- 1 pui mic
- 2 linguri ulei de masline
- 1 ceapa
- 2 foi de dafin
- 1 morcov
- 2/3 ceasca orez cu bob rotund
- 2 oua
- sucul de la o jumatate de lamaie
- sare, piper
Mod de preparare:
Se adauga puiul intr-o oala mare si se acopera cu apa. Se adauga foaia de dafin si se fierbe la foc mic cca 50 minute.
Se scoate puiul din zeama si se lasa sa se raceasca. Se scoate carnea de pe oase si se taie cuburi.
Se toarna ulei de masline intr-o oala si se caleste ceapa tocata, pana ce devine translucida. Se adauga orezul si morcovul ras.
Se stinge cu supa de pui si se lasa sa mai fiarba 25 minute. Se adauga apoi carnea de pui taiata cuburi si se lasa sa se incalzeasca.
Se bate oul spuma intr-un bol si se adauga sucul de lamaie. Se bate in continuare.
Apoi se adauga 1 ceasca de supa fierbinte si se bate pana ce se obtine o compozitie omogena. Se toarna in supa si se amesteca bine.
Se sareaza si se pipereaza, dupa gust. Se serveste presarata cu patrunjel proaspat tocat.
Pofta buna!
poate iti place si:
Supa de fasole verde cu piept de curcan si tarhon
Pofta buna!