Supă cu pui fript
PrinteazaO reteta de supa cu pui fript din: ulei de masline, ceapa, morcovi, frunze de cimbru, supa de pui, pui firpt, mazare, iuart gras, usturoi si suc de lamaie.
- 1 lingură ulei de măsline
- 2 cepe, tăiate
- 3 morcovi medii, tăiaţi
- 1 lingură frunze de cimbru, tocate
- 1,4 l supă de pui
- 300g de pui fript, fără piele şi rupt în fâşii
- 200g de mazăre congelată
- 3 linguri de iaurt gras (de oaie şi bivoliţă)
- 1 căţel de usturoi, zdrobit
- sucul de la 1 lămâie
Mod de preparare:
Se încălzeşte uleiul într-o cratiţă cu fundul gros. Se adaugă ceapa, morcovii şi cimbrul şi se prăjesc uşor timp de 15 minute. Se adaugă supa amestecând, se aduce la punctul de fierbere, se acoperă şi se lasă pe foc 10 minute.
Se adaugă puiul, se dă deoparte jumătate din compoziţie, apoi se pasează cu un blender. Se pune la loc în cratiţă cantitatea dată deoparte, se adaugă mazărea, se asezonează şi se fierbe 5 minute.
Se amestecă iaurtul, usturoiul şi sucul de lămâie, se împarte peste supa din boluri şi se serveşte.
Supă cu pui fript
Pofta buna!