Supa de pui cu galuste si patrunjel din: pui, morcovi, telina, ceapa, dafin, curcuma, pesmet, patrunjel, ulei, apa minerala, coaja de lamaie, oua, suc de lamaie, sare, piper. Ingrediente: 1 pui 2 morcovi 2 fire ţelină verde 1 ceapă 1 foaie de dafin 1 linguriţă curcuma 1/2 ceaşcă pesmet 1 lingură pătrunjel verde tocat 1 […]
Supa de pui cu galuste de ficatei si patunjel
PrinteazaSupa de pui cu galuste de ficatei si patunjel din: pui, morcovi, rădăcini de pătrunjel, ceapă, rădăcină de ţelină, praz, boabe de ienibahar, foaie de dafin, ficăţei de pui fierţi, ouă, pătrunjel sau maghiran, pesmet, nucşoară, sare, piper, făină integrală.
Ingredinete pentru supă:
- 1 pui
- 3 morcovi
- 2 rădăcini de pătrunjel
- 1 ceapă (nedecojită)
- 1/2 rădăcină de ţelină
- 1/2 praz
- 10 boabe de ienibahar
- 1 foaie de dafin
Ingrediente pentru găluşte:
- 400 g ficăţei de pui fierţi
- 2 ouă
- câteva fire de pătrunjel sau maghiran
- 60 g pesmet
- 1/4 linguriţă nucşoară măcinată
- sare, piper
Ingrediente pentru tăiţei de casă:
- 2 ouă
- 400 g făină integrală
Mod de preparare:
Se prepară tăiţeii: se pune făina grămăjoară pe planşetă şi se face o gropiţă la mijloc; se sparg ouăle.
Se amestecă trecând lama unui cuţit printre ingrediente; apoi aluatul se frământă cu mâinile.
Se împarte aluatul în 4 şi se întinde din fiecare porţie câte o foaie groasă de cca 1 mm.
Se lasă foile să se usuce 15 min. pe un prosop textil, care îmbracă spătarul unui scaun.
Apoi se taie tăiţei subţiri din aceste foi.
Se umple o oală cu apă rece; se aşază înăuntru puiul întreg şi mirodeniile şi se dă în clocot.
Apoi se reduce focul şi se lasă să mai fiarbă supa la foc moale 2 ore, timp în care se îndepărtează spuma care se formează la suprafaţă.
Intre timp se prepară găluştele: se rad ficăţeii, se adaugă ouă şi verdeaţă tocată, apoi piper, nucşoară şi sare.
Se amestecă şi se adaugă eventual pesmet (dacă este prea moale compoziţia).
Se scoate puiul din supă şi se adaugă în supă morcovii curăţaţi, pătrunjelul, ţelina decojită, prazul decojit şi ceapa cu tot cu coajă (aceasta dă supei o culoare frumoasă aurie).
Se lasă să mai fiarbă totul 20 min. până ce se înmoaie legumele.
Se scot din supă şi se taie felii. Se îndepărtează ceapa şi prazul.
Se strecoară supa; se adaugă carnea tăiată bucăţele şi se fierb găluşte, care se scot cu linguriţa din compoziţia de ficat.
Se adaugă 4-5 mâini bune de tăiţei şi se lasă să fiarbă 3-4 min.
Apoi se adaugă legumele tăiate felii.
Se încălzeşte supa şi se serveşte, presărată cu pătrunjel proaspăt.
Supa de pui cu galuste de ficatei si patunjel
Pofta buna!
Supa de pui cu galuste si morcov
Supa de pui cu galuste si morcov din: piept de pui, morcov, rădăcină pătrunjel, ceapă, cartofi, rădăcină ţelină, ardei gras roşu, ouă, gris, sare. Ingrediente: un piept de pui un morcov o rădăcină pătrunjel o ceapă 2-3 cartofi o felie rădăcină ţelină un ardei gras roşu Ingrediente pentru găluşte: 2 ouă 2 linguri griş sare Mod de preparare: Carnea se pune la fiert în doi […]
Supă de pui cu găluşte de griş
O reteta delicioasa de supa de pui cu galuste de gris din: pulpe si piept de pui, morcovi, telina, radacina de patrunjel, ceapa, cartofi, patrunjel verde, oua, gris si sare. Ingrediente: 2 pulpe si 1 piept de pui 2 morcovi 1 telina potrivita 1 radacina de patrunjel 1 ceapa 2 cartofi patrunjel verde tocat marunt […]
Reteta zilei: Supa cu galuste din ficatei de pui
Avand drept punct de plecare reteta aceasta am creeat o supa cu galuste de ficatei din: telina, morcovi, radacina de patrunjel, ceapa, ficatei de pui, catei de usturoi, verdeata, si pesmet. Ingrediente: pentru supa: o telina doi morcovi o radacina de patrunjel o ceapa pentru galustele de ficat: 500 g ficatei de pui 2-3 catei […]