Supa de pui cu galuste
PrinteazaSupa de pui cu galuste din: carne de pasare, ceapa, morcovi, radacina de pastarnac, telina, cartofi, ardei capia, patrunjel, leustean, sare, piper, oua, gris, ulei.
- 700 g carne de pasare
- 1 ceapa
- 2 morcovi mari
- 1 radacina de pastarnac
- 1/2 telina mai mica
- 4 cartofi de dimensiune medie
- 1 ardei capia sau gras
- 1 legatura patrunjel
- 1/2 legatura leustean
- sare
- piper
pentru galuste:
- 2 oua
- 7-8 linguri gris
- 1 lingura ulei
- 1 praf de sare
Mod de preparare:
Speli carnea şi o fierbi în 3 litri de apă, îndepăr¬tând spuma care se formează la început. Cureţi şi speli legumele. Le tai în cuburi mari şi le adaugi în supă împreună cu 1/2 linguriţă de sare, când carnea e pe jumătate fiartă.
Laşi totul să fiarbă pentru 30 de minute.
Pentru a prepara găluştele, mixezi albuşurile împreună cu sarea, încorporezi galbenusurile si adaugi treptat 7-8 linguri de gris, o lingura de ulei si amesteci delicat, cu lingura de lemn.
Lasi compozitia să se odihnească 2-3 minute. Când treci cu furculiţa prin amestec, trebuie să rămână urme care să dispară rapid.
Iei supa de pe foc şi, cu o lingură umezită, iei compoziţie şi laşi găluştele să cadă în supă. Dacă nu se destramă găluşca înseamnă că este legată compoziţia.
Dacă se destramă găluştele, mai completezi cu griş. După ce le-ai format pe toate, torni peste ele o cana cu apa rece.
Repui vasul pe foc mediu şi laşi să fiarbă vreo 10-15 minute. La jumătatea timpului, întorci găluştele pe partea cealaltă.
Potriveşti de sare şi piper. Speli pătrunjelul şi leuşteanul şi le toci mărunt; presari verdeaţa în supă. După un clocot, supa este gata.
Supa de pui cu galuste
Pofta buna!