Domaine de la Romanée-Conti (DRC), Franța: O Legendă a Vinului. Domaine de la Romanée-Conti, adesea scurtat DRC, este considerat de mulți cel mai prestigios producător de vin din Burgundia, Franța. Vinurile sale sunt apreciate pentru profunzimea, complexitatea și longevitatea lor remarcabilă. Romanée-Conti, un monopole al domeniului, produce vinuri exclusiv din struguri Pinot Noir. Povestea DRC […]
Supa de pui cu ghimbir si sos de soia
PrinteazaSupa de pui cu ghimbir si sos de soia din: piept de pui, ulei de măsline, ceapă, ardei roşu, usturoi, ghimbir, pastă verde de curry, lapte de cocos, mangetout, supă de pui, baby corn, lamaie, sos de peşte, sos de soia, zahar.
Ingrediente:
- 250 g piept de pui tăiat în fâşii
- ulei de măsline
- 1 ceapă, tocată mărunt
- 60 g ardei roşu, tocat
- 2 căţei de usturoi, zdrobiţi
- 5 g ghimbir, ras
- 10 g pastă verde de curry (sau după gust)
- 1 conservă cu lapte de cocos
- 100 g mangetout
- 250 ml supă de pui
- 100 3 baby corn tăiaţi în sferturi
- sucul şi coaja rasă de la 1 lămâie
- 10 g frunze de coriandru
- 5 ml sos de peşte
- 5 ml sos de soia
- zahăr, după gust
Mod de preparare:
Incălzeşte puţin ulei într-o cratiţă şi prăjeşte carnea, în aceeaşi cratiţă prăjeşte ceapa până se înmoaie, adaugă ardeiul şi mai prăjeşte 2 minute.
Adaugă usturoiul, ghimbirul, pasta de curry şi mai prăjeşte 2 minute. Toarnă laptele de cocos şi supa şi dă în fiert. Pune carnea şi fierbe până când este gata.
Adaugă mazărea şi porumbul şi mai fierbe 5 minute. Asezonează supa cu lămâie, coriandru, sos de peşte şi de soia şi zahăr, după gust.
Supa de pui cu ghimbir si sos de soia
Pofta buna!
Domaine de la Romanée-Conti (DRC), Franța: O Legendă a Vinului