Supă de pui cu gutui
PrinteazaSupă de pui cu gutui din: carne de pui, gutui, ceapa, morcovi, cartofi, orez, ulei, iaurt, ou, cimbru, patrunjel verde, sare.
- 600 g carne de pui (aripioare sau pulpe)
- 2 gutui mari, bine coapte
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 2 cartofi
- 1 lingura orez
- 2 linguri ulei
- 2 linguri iaurt sau lapte batut
- 1 ou
- 1/4 lingurita cimbru
- 1 legatra patrunjel verde
- sare
Mod de preparare:
Cureţi bucăţile de pui, le speli, după care le pui la fiert în 2 litri de apă uşor sărată. îndepărtezi spuma de câte ori este nevoie.
Cureţi şi speli legumele, le tai în cubuleţe şi le pui peste carne, când aceasta este aproape fiartă. Continui fierberea la foc mediu. După circa 10 minute, speli gutuile, le ştergi cu un şervet şi le tai în bastonaşe sau în cubuleţe.
Le laşi să fiarbă 5 minute împreună cu orezul ales şi spălat. La sfârşitul fierberii, adaugi cimbrul, sare după gust şi torni uleiul.
Iei vasul de pe foc şi dregi supa cu oul bătut cu iaurt sau lapte bătut. O serveşti caldă, presărată cu pătrunjel tocat fin.
Supă de pui cu gutui
Pofta buna!