Supă de pui cu kreplach
PrinteazaSupa de pasăre, cu nenumăratele ei variante, este un fel de bază în gastronomia evreiască. Ea se serveşte la cina de Shabbat, dar se consumă şi la alte sărbători. Datorită proprietăţilor curative, este cunoscută drept penicilina evreiască.
Intr-o bucătărie evreiască, în supa de pui pot pluti tot felul de ingrediente, de la pufoasele găluşte de matzo şi până la tăiţeii făcuţi din aluat cu ouă şi la rondele de morcovi.
Pentru ocaziile speciale – de exemplu, la cina din ajunul sărbătorii de Yom Kippur- supa de pui se serveşte cu nişte colţunaşi umpluţi cu carne, care se numesc kreplach.
Aluatul pentru kreplach se face din făină şi ouă, amestecate cu mâna. Din acest aluat se întinde o foaie subţire, care se taie în pătrăţele şi fiecare pătrat se umple cu un amestec de carne tocată şi ceapă.
Pătrăţelele de aluat, cu umplutura în mijloc, se îndoaie pentru a forma mici triunghiuri şi se fierb în apă sărată. Când sunt gata, se adaugă în supă.
Supa de pui cu kreplach seamănă surprinzător de mult cu o supă foarte populară în China, de aceea a şi fost poreclită supa wonton evreiască.
Supă de pui cu kreplach
Pofta buna!