Supa de pui cu lamaie si coriandru
PrinteazaSupa de pui cu lamaie si coriandru din: ulei, ceapa, usturoi, lapte de cocos, lamai, coriandru, piept de pui, sare, piper.
Carnea de pui este o sursă bună de proteine, vitamine și minerale, inclusiv vitamina B6, vitamina B12, niacină, seleniu și fosfor. În funcție de modul în care este preparată, carnea de pui poate fi o opțiune sănătoasă pentru o masă echilibrată.
Carnea de pui poate fi o opțiune sănătoasă pentru a vă asigura aportul de proteine. Deși carnea de pui conține grăsimi, majoritatea grăsimilor din carnea de pui sunt grăsimi nesaturate sănătoase.
În plus, carnea de pui poate ajuta la menținerea sănătății oaselor și la creșterea masei musculare.
Ingrediente:
- 2 linguri cu ulei de floarea-soarelui
- 1 ceapă, tăiată mărunt
- 1 căţel de usturoi, pisat
- 1/2 linguriţă cu praf de chili
- 700 ml supă de legume
- 500 ml lapte de cocos
- 2 piepţi de pui, fără piele, feliaţi
- 2 lămâi, spălate şi feliate
- 3 linguri cu frunze de coriandru, tăiate mărunt
- sare şi piper
Mod de preparare:
Supa de pui cu lamaie si coriandru: Incălzeşte uleiul într-o cratiţă, la foc mediu. Pune ceapa, usturoiul şi un praf de sare şi căleşte-le 4-5 minute, până se înmoaie.
Adaugă praful de chili şi lasă 20 de secunde, apoi toarnă supa şi laptele de cocos. Dă în fiert, apoi redu focul.
Adaugă carnea şi lasă să fiarbă uşor timp de 15 minute. Adaugă feliile de lămâie, storcând zeama câtorva dintre ele.
Lasă să fiarbă 5 minute, apoi asezonează cu sare şi piper.
Toarnă supa în boluri şi presară frunzele de coriandru.
Pofta buna!