Supa de pui cu lapte de cocos si lemon grass
PrinteazaSupa de pui cu lapte de cocos si lemon grass din: carne de pui, galangal, lemon grass, frunze de kaffir, ardei iuţi, ceapa roşie, cremă de cocos, lapte de cocos, sare, suc de lămâie, sos de peşte.
- 300 g carne de pui
- 1/2 cană galangal tăiat subţire
- 1 lemon grass, feliat
- 5 frunze de kaffir, bucăţi
- 5-6 ardei iuţi mici
- 5 cepe roşii mici
- 1 cană cremă de cocos
- 2 1/2 căni de lapte de cocos
- 1 linguriţă sare
- 3 linguriţe suc de lămâie
- 2 linguriţe sos de peşte
Mod de preparare:
Se taie carnea bucăţi mici. Se pun la fiert în lapte de cocos şi apă, galangal, lemon grass, ceapa, frunzele de kaffir, carnea de pui.
La foc mic, când carnea este fiartă se pune crema de cocos şi se mai dă într-un clocot. Se pune sosul de peşte, sucul de lămâie şi ardeiul iute.
Pofta buna!