Supa de pui cu legume si clatite
PrinteazaSupa de pui cu legume si clatite din: piept de pui, morcovi, radacina de patrunjel, radacina de telina, boabe de piper, foi de dafin, telina, praz, unt, sare, oua, faina, unt.
Ingrediente:
- 2 piepti de pui cu os
- 3 morcovi
- 1 radacina de patrunjel
- 1 radacina de telina
- 5 boabe de piper
- 3 cuisoare
- 2 foi de dafin
- 2 fire de telina
- 1 fir de praz
- unt
- sare
clatite:
- 2 oua
- 50 g faina
- 2 linguri patrunjel tocat
- 1 lingura unt
Mod de preparare:
Se spală carnea şi se aşază în apă rece. Se curăţă rădăcinoasele; se pune ui morcov deoparte, iar restul se taie cuburi şi se aşază în oală împreună cu anea şi mirodeniile. Se lasă să fiarbă la foc moale, cca 2 ore.
Se strecoară supa. Se desprinde carnea de pe oase, se taie cuburi şi se aşază în supă.
Se taie fâşii morcovul ramas, ţelina verde şi prazul. Se prăjesc în unt topit şi se adaugă apoi în supa fierbinte.
Nu se lasă să mai fiarbă; doar se încălzeşte.
Se separă ouăle: se amestecă gălbenişurile cu făină, sare, piper şi pătrunjel tocat.
Se înglobează albuşurile bătute.
Se coc pe rând clătite din acest aljat, într-o tigaie unsă cu unt. Se rulează şi se taie felii subţiri. Se repartizează în farfurii şi se toarnă supa.
Supa de pui cu legume si clatite
Pofta buna!