Supa de pui cu legume si patrunjel
PrinteazaSupa de pui cu legume si patrunjel din: pulpe întregi sau ciocanele, ceapa sau ceapa verde, morcovi, rădăcină de ţelină, cartofi, frunze de pătrunjel, sare, piper alb macinat, faina, oua.
Ingrediente:
- 3 pulpe întregi de pui sau 6 ciocănele
- 1 ceapă uscată de dimensiune medie sau 1 legătură ceapă verde
- 2 morcovi
- 1 rădăcină de ţelină
- 1 cartof
- 1 legătură frunze de pătrunjel
- sare
- piper alb măcinat
Pentru aluat:
- 2 ouă
- circa 120 g făină
- sare
Mod de preparare:
Cerni făina într-un vas, iar în mijloc faci o adâncitură în care pui ouăle bătute cu un praf de sare.
Frămânţi uşor, până obţii un aluat potrivit de tare.
Laşi aluatul să se odihnească timp de 30 de minute, întinzi apoi o foaie subţire, de 3-4 mm şi tai steluţe, cu o formă de fursecuri pe care o treci prin făină de fiecare dată.
Pui steluţele să fiarbă pentru 2-3 minute, în apă clocotită, cu sare. Când sunt fierte, se ridică la suprafaţă.
Speli pulpele de pui, le opăreşti şi le pui la fiert împreună cu legumele întregi, în circa 3 litri de apă.
Când a fiert carnea, strecori supa şi o pui din nou pe foc, adăugând steluţele, morcovii fierţi, tăiaţi rondele şi cartoful tăiat cubuleţe.
Laşi să mai fiarbă împreună 2 minute, după care presari verdeaţa şi stingi focul.
Supa de pui cu legume si patrunjel
Pofta buna!