Supa de pui cu linte si coriandru
PrinteazaSupa de pui cu linte si coriandru din: ulei de măsline, pipet de pui, praz, ţelină verde, morcovi, păstârnac, coriandru, chimen, coriandru măcinat, scorţişoară măcinată, curcuma, harissa, roşii, supă de pasăre, linte verde, lămâie, zahăr brun, iuart, sare.
- 3 linguri ulei de măsline
- 2 piepţi de pui
- 1 fir praz
- 2 fire ţelină verde
- 3 morcovi
- 2 rădăcini păstârnac
- 1 legătură coriandru
- 1 lingură chimen
- 2 linguriţe coriandru măcinat
- 2 linguriţe scorţişoară măcinată
- 2 linguriţe curcuma
- 2 linguriţe harissa
- 2 conserve roşii decojite şi tăiate cuburi
- 2 cuburi supă de pasăre
- 85 g linte verde
- sucul şi coaja rasă de la 1 lămâie
- 1 lingură zahăr brun
- iaurt
- sare
Mod de preparare:
Se încinge uleiul în oală şi se prăjesc cuburile de carne. Se scot apoi şi se prăjesc în oală legumele tăiate cuburi, împreună cu codiţele de la firele de coriandru tocate (frunzele se păstrează pentru ornat).
Se prăjesc cca 5 min., adăugând mirodeniile şi, după 1 min., pasta harissa. Se adaugă apoi roşiile şi carnea prăjită şi se toarnă supa.
Se adaugă lintea şi 500 ml apă şi se acoperă vasul cu un capac.
Se lasă să fiarbă înăbuşit cca 30 min. Se adaugă apoi în supă coajă şi suc de lămâie, zahăr şi sare.
Se ornează cu frunze de coriandru şi se serveşte cu lipie şi iaurt.
Supa de pui cu linte si coriandru
Pofta buna!